Harzen og Hamborg
Fra Torsdag, 05 Maj 2016
Til Søndag, 15 Maj 2016
 
 
 
 
 


Hej alle

Vi vil gerne invitere jer med på en tur til Tyskland. Det bliver med møde på en campingplads i Harzen, www.harz-camp.de hvor vi forventer at mødes torsdag d. 5.5.2016.

Harz camp

Det er i et naturskønt område med masser af oplevelser. Derfor er det svært for os at stille ting op, som vi skal se. Vi har valgt en togtur ”Harzer Schmalspurbahn”, vi skal også på en guidet tur til Goslar.

smalspor

Vi forventer at købe et ”Harz-card” hvilket koster 51€ pr. person. I kan gå ind og læse om kortet, http://www.harzcard.info/ og her http://ferie-i-harzen.de/dit-og-dat/harzcard.html der findes 2 udgaver, et to dags kort samt et 4 dags kort.
Vi anbefaler et 4 dage, da et 4 dages kort gælder et år, og det er 4 x 24 timer, dvs. det behøver ikke at være 4 dage i træk.
Et 2 dages kort koster 29 € og gælder 1 x 48 timer.
Vi bestiller samlet, så beløbet for Harz kortet skal indbetales ved tilmelding.

Da der er så mange oplevelser er det svært for os at afgøre hvad folk helst vil, derfor vil der være en del tid hvor hver især bestemmer. Campingpladsen har en hel del brochurer. Vi vil anbefale at i går på en dansk hjemmeside: www.ferie-i-harzen.dk hvor i kan se meget mere om Harzen.

Derefter kører vi til Hamborg, hvor vi forventer at mødes igen d. 11.5.2016 – 15.5.2016. Det har endnu ikke været muligt at få forbindelse til campingpladsen, vi gerne vil ligge på, men vi har en plan B.

Vi forventer at skal se Miniatur Wunderland, http://www.miniatur-wunderland.de/ en modeltogbane hvor der skal sættes en del timer at til at se.

miniature

Vi arbejder på, og håber på at kan komme på Airbus fabrikken i Hamborg med ca. 15.000 ansatte. Det vil blive en guidet tur.

Hamborg skal ses og opleves.

Dette er, hvad vi kan sige på nuværende tidspunkt, èn ting står fast – man kan tage hele turen med fra d. 5.5.2016 til 15.5.2016, eller man kan ”hoppe på” og tage turen med i Hamborg fra d. 11.5.2016 til 15.5.2016. eller kun Harzen fra d. 5.5.2016 til d. 11.5.2016

Vi lægger mere her på siden, så snart der er nyt – så hold øje med siden.

Seneste tilmelding søndag d. 3 april.

Maks 10 vogne, og det er efter først til mølle.

Tovholdere:

Ann og Jørgen Lyng Nielsen – medlem nr. 3,

tlf.:   +45 50572668

mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Annegrete og Jørgen Larsen – medlem nr. 186

tlf.:   +45 21602745

mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Jeg har nu lagt billeder op af turen til Harzen og Hamborg.

Vi havde en hyggelig tur med mange gode oplevelser af såvel natur som teknik,

Jeg vil særligt fremhæve turen i Harzen hvor vi var nede i en gammel sølvmine, vi så vandfald samt et større dæmningsanlæg hvor  man for mange år tilbage havde "druknet" en hel by.

I Hamborg så MiniWorld en spændende oplevese, der var små biler, tog, flyvemaskiner samt meget meget mere, jeg kan kun anbefale at vi tager dertil en anden gang, Vi var også på Airbus flyvefabrik men her måtte der ike fortgraferes.

Vi var også en tur i den gamle Elbtunnel dette kan ogsåå anbefales, turen igennem til fods er gratis.

Flemming Bøgvad.

PS. tak til Annegret, Ann, Jørgen og Jøregen for en god tur.